loader imageКИРИЛ ПЕЦАКОВ - ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОХРИД

Ohrid Water Festival е симбол на неизмерната љубов кон нашето уникатно Охридско Езеро испреплетена со нашата голема желба за поголем развој и промоција на водените спортови.

Искрено се радувам и се гордеам што низ заедничка соработка успеавме започнеме една нова спортска приказна која ќе стане препознатлив белег на Охрид.

Очекувам првото издание на Ohrid Water Festival да донесе незаборавно натпреварувачко доживување за учесниците, да го привлече вниманието на публиката и да придонесе за унапредување на спортскиот туризам со кои располага нашиот регион.

Охрид е највредниот македонски бисер, кој е надалеку познат по својата убавина.
Никој не може да остане рамнодушен на недопрената природа и непроценливото културно богатство, кое е препознаено како светско наследство заштитено од УНЕСКО.

Драги учесници, како добри и гостољубиви домаќини ве покануваме вашиот престој тука да го искористите за уживање во вредните туристички знаменитости и да понесете незаборавни спомени.

Ohrid Water Festival

Новости

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n