loader image

Запознај го едрењето, заштити го езерото

today 25/08/2023my_location Градско пристаниште - Куба Либре - Канео


Background
Галерија

Јахтинг клуб ОЛС


Програма

ПРОГРАМА

На “Ohrid water festival” Јахтинг клуб ОЛС Охрид,ќе организира настан ’’Запознај го едрењето,заштити го езерото’’

Настанот одржи на ден 25,08 и ќе се одвива во акваториумот на Охридскиот залив во потегот од  Градско пристаниште кон Куба Либре и Канео.

Планирана е флотила од 5-6 едрилици на кои во две сесии од 09ч до 11ч и од 11ч до 13ч ќе можат да земат учество 50-60 заинтересирани гости и граѓани.

За време на едрењето,присутните ќе се информираат за важноста на едрењето за заштита на езерото и ќе добијат основна обука за едрење:

-како едрилиците го користат ветерот наместо гориво

-составни делови на едрилицата

-управување со едрилица

-подигање едра и подесување на едра

-едрење и промена на правецот на едрење

-ветровите на Охридско езеро

Целта е што поголем број на заинтересирани туристи и граѓани да се запознаат со едрењето и во иднина да се насочат во купување едрилица наспроти моторен пловен објект во насока на заштита на езерото.

Посредно и сите граѓани и туристи од копно ќе уживаат го глетката на езерото и ќе бидат мотивирани на некој начин да се вклучат во едрење. 

Во функција на настанот ќе се направи “event” на Facebook преку кој ќе се информираат заинтересираните и ќе можат да се пријавуваат.

Информации:

Web: ohridlakesailing.com

E mail: [email protected]

Tel.075397280 Дарко


Локација

Градско пристаниште – Куба Либре – Канео


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram ВЕБ

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 25/08/2023 ч 09:00
Крај 25/08/2023 ч 13:00
Локација Градско пристаниште - Куба Либре - Канео
Адреса Градско пристаниште - Куба Либре - Канео
Телефон 075397280
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n