loader image

ОВФ Пливачки митинг

today 19/08/2023my_locationСРЦ „Билјанини Извори“


Background
Галерија

ПК „АКВАСПИРИТ“ – Охрид


Програма

Меѓународен пливачки митинг
ОВФ Пливачки митинг
OWF Swimming meet
Организатор ПК “АКВАСПИРИТ” Охрид
[email protected]
Славчо Цветкоски: +389 77 703 686
Миле Јовановски:+389 78 355 291

Датум на одржување
19.08.2023 (сабота)

Место на одржување:

Пливачки базен “Атина Бојаџи” ОхридБазен за натрпревар: 50 метри, 8 патеки
Температура на вода: 26 степени

Пријавување:

Најдоцна до четврток, 17.08.2023 23:59

Доколку пријавите се испраќаат во Word или Excel документ секоја пријава треба да содржи: име и презиме на пливачот, датум на раѓање и клуб. Техничкиот состанок ќе се одржи на пливачкиот базен “Атина Бојаџи”- Охрид

Стартнина:
300 ден по старт.

Секој натпреварувач има право на неограничен број на стартови

Мерење на време: Електронско

Награди: Трите првопласирани во секоја категорија добиваат дипломи. Најдобрите пливачи во секоја категорија добиваат пехари. За најдобар пливач во секоја категорија се прогласува пливачот со збир на поени од највредните 4 резултати според табелата на FINA.
За возрасните категории “E 2012/2013“ и “F 2014 и помлади“ за најдобар пливач се прогласува пливачот со збир на поени од највредните 3 резултати според табелата на FINA.

Категорија

Машки Женски
A Апсолутна A Апсолутна
B  2006 / 2007 B 2006 / 2007
C 2008 / 2009 C 2008 / 2009
D 2010 / 2011 D 2010 / 2011
E 2012 / 2013 E 2012 / 2013
F 2014 и помлади F 2014 и помлади

ПРОГРАМА ПРВ ДЕЛ

Расплив: 08.00ч.
09.00ч. – 09.15ч. Свечено отворање
Почеток на трки: 09.15ч.

Дисциплини Категории
1. 50м слободно (М/Ж) ABCDEF
2. 100м грбно (М/Ж) ABCDE
3. 50м градно (М/Ж) ABCDEF
4. 100м делфин (М/Ж) ABCD
5. 50м слободно со користење на спортски пливачки помагала.

Најмладите вљубеници во пливањето

ПРОГРАМА ВТОР ДЕЛ

Расплив: 16.00ч.
Почеток на трки: 17.00ч.

Дисциплини Категории
1. 100м слободно (М/Ж) ABCDEF
2. 50м грбно (М/Ж) ABCDEF
3. 100м градно (М/Ж) ABCDE
4. 50м делфин (М/Ж) ABCDEF
5. 50м слободно МАСТЕРС

Важни напомени:

● Сите натпреварувачи кои сакаат да учествуваат на митингот треба да се психофизички здрави

● Клубовите кои ги пријавувааат своите натпреварувачи за натпреварот сносат целосна одговорност за здравствената
состојба на своите натпреварувачи
● Организаторот на натпреварот не сноси никаква одговорност за време и по натрпреварот доколку дојде до несакани
последици.


Локација

СРЦ „Билјанини Извори“


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram Е-Маил

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 19/08/2023 ч 09:00
Крај 19/08/2023 ч 19:00
Локација СРЦ „Билјанини Извори“
Адреса СРЦ „Билјанини Извори“
Телефон +389 78 355 291
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n