loader image

Регата со традиционални охридски кајчиња

today 27/08/2023my_locationСтаро пристаниште - Охрид


Background
Галерија

ВК„Горица Ремо“


Програма
Ревијалната веслачка регата со традиционални метални кајчиња ќе се одржи во Охрид, на 27 август 2023 година со почеток во 17:00 часот. Регатата ќе биде завршен настан на фестивалот на водните спортови кој ќе се одржи во периодот од 19 до 27 август 2023. Регатата ќе се одржи во близина на охридскиот кеј, на потегот од каналот до пристаништето.
Пропозиции
Трките ќе се одржат во машка и женска конкуренција во 2 категории, и тоа:
– едносед, со должина на кајче 4-4.5 метри
– двосед, со должина на кајче 5-6 метри
Награден фонд
– за I место: 5000 денари и резба традиционален охридски чун
– за II место: 3000 денари
– за III место: 2000 денари
Пријавување на email: [email protected]
Телефон за пријавување:
076 444 634
078 472 482
Краен рок за пријавување: 19 август 2023 г.

Локација

Старо пристаниште – Охрид


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram Е-Маил

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 27/08/2023 ч 17:00
Крај 27/08/2023 ч 18:30
Локација Старо пристаниште - Охрид
Адреса Старо пристаниште - Охрид
Телефон 078 472 482
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n