loader image

Meѓународна Oхридска веслачка регата

today 19/08/2023my_locationГорица 1 (Кај Дивоно)


Background
Галерија

ВК„Горица Ремо“


Програма

Meѓународна охридска веслачка регата – Охрид 19 август 2023 година
Категории: Скиф и Дубл

Возрасни групи на натпреварувачи: под 14 години, 15-18 години и ветерани
Регатна патека:Потегот од Горица 1 до островчето пред хотел Палас во должина од 1000м.
Земји учеснички-клубови од: Македонија, Србија и Бугарија

Распоред на активности:
18 август 2023 година
-пристигнување на екипите, нивно сместување, сместување на кајчињата и опремата на просторот пред клубот, регистрација, припреми
19 август 2023 година
05.00-07.00 Местење на регатната патека, припрема на кајчињата и екипите за тренинг, регистрација
08.00 Свечено отворање на регатата со пригоден настан на плажата Горица 1 (Кај Дивоно)
19 август 2023 (РЕГАТА)

Регатно време 8.30часот
Предвидени се трки во следните класи:
1. Скиф (1х) во машка(1xM) и женска (1xW) конкуренција
2. Дубл скул (2х) машка(2xM) и женска (2xW) конкуренција
Ќе се одржат вкупно 16 трки во следните дисциплини и конкуренции
1. Скиф кадети во машка конкуренција (1xJMB)
2. Скиф кадети во женска конкуренција (1xJWB)
3. Дубл кадети во машка конкуренција (2xJMB)
4. Дубл кадети во женска конкуренција (2xJWB)
5. Скиф јуниори во машка конкуренција (1xJM)
6. Скиф јуниори во женска конкуренција (1xJW)
7. Дубл јуниори во машка конкуренција (2xJM)
8. Дубл јуниори во женска конкуренција (2xJW)
9. Скиф сениори во машка конкуренција (1xSM)
10. Скиф сениори во женска конкуренција (1xSW)
11. Дубл сениори во машка конкуренција (2xSM)
12. Дубл сениори во женска конкуренција (1xSW)
13. Скиф за ветерани во машка конкуренција (1x Masters)
14. Скиф за ветерани во женска конкуренција (1x Masters)
15. Дубл ветерани во машка конкуренција (2x Masters)
16. Дубл ветерани во женска конкуренција (2x Masters)

За време на трките екипите ќе бидат пратени од судиски тимови на стартот, на регатната патека и на целта. Веслањето ќе се одвива на необележана патека со наведување со знаменца од страна на судискиот тим на регатната патека.
Регатата ќе се затвори на пладне со свечено доделување на медали и дипломи.


Локација

Горица 1 (Кај Дивоно)


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram Е-Маил

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 19/08/2023 ч 09:00
Крај 19/08/2023 ч 12:00
Локација Горица 1 (Кај Дивоно)
Адреса Горица 1 (Кај Дивоно)
Телефон 078 472 482
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n