loader image

5км/10км на отворени води

today 23/08/2023my_locationОхрид - Охридско езеро


Background
Галерија

ПК„Охридски бранови 2008“


Програма

ПРОГРАМА 5KM 

За одржување на пливачки маратон-македонски куп во далечинско пливање на патека во должина од 5 км.

Пливачкиот маратон ќе се одржи во водената површина на потегот од старото пристаниште до х.Милениум, а ќе се плива во правоаголник во должина од 1 км, што значи секој пливач за да ја заврши трката ќе треба да ја исплива патеката-правоаголник 5 пати.

Македонскио куп во далечинско пливање е во целосна организација на Клубот за спортови на вода Охридски Бранови 2008, а традиционално се очекува поддршка и помош од Националната Пливачка Федерација и Агенција за млади и спорт на РСМ и поктовителство и партнерство на настанот од страна на Макпетрол АД.

Согласно пропозициите на пливачките манифестации од овој тип, за регуларноста на настанот ќе се грижат соодветен број на судии.

За победниците во машка и женска конкуренција организаторот ќе додели победнички пехари и медаљи, а за првите тројца во машка и женска конкуренција се предвидени парични награди во соодветен износ.

ПРОГРАМА 10 KM

за одржување на Олимписки пливачки маратон на патека во должина од 10 км.

Пливачкиот маратон ќе се одржи во водената површина на потегот од старото пристаниште до х.Милениум, а ќе се плива во правоаголник во должина од 1 км, што значи секој пливач за да ја заврши трката ќе треба да ја исплива патеката-правоаголник 10 пати.

Олимпискиот пливачки маратон е во целосна организација на Клубот за спортови на вода Охридски Бранови 2008, а традиционално се очекува поддршка и помош од Националната Пливачка Федерација и Агенција за млади и спорт на РСМ и поктовителство и партнерство на настанот од страна на Макпетрол АД.

Согласно пропозициите на пливачките манифестации од овој тип, за регуларноста на настанот ќе се грижат соодветен број на судии.

За победниците во машка и женска конкуренција организаторот ќе додели победнички пехари и медаљи, а за првите тројца во машка и женска конкуренција се предвидени парични награди во соодветен износ.


Локација

Охрид – Охридско езеро


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram ВЕБ

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 23/08/2023 ч 10:00
Крај 23/08/2023 ч 13:00
Локација Охрид - Охридско езеро
Адреса Охрид - Охридско езеро
Телефон 070 352 410
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n