loader image

Јахтинг Клуб OLS

Background

За клубот

Јахтинг клуб ОЛС е формиран 2022 година од група пасионирани едриличари кои изминатите години учествувале на многу регати во земјава како и во странство на “offshore” регати во,Хрватска,Грција..

Целта е љубовта кон езерото и стекнатото искуство да се пренесе на што повеќе луѓе.За таа цел во склоп на клубот работи и школа за едрење за восрасни од 17 до 77 год. бидејќи едрењето е дисциплина која не познава години.

Едрилиците се еколошки пловни објекти со “zero carbon foot print”,затоа едрењето не е хоби,тоа е начин на живот.Со користење на едрилици го заштитуваме езерото и ја пренесуваме пораката за важноста за зголемување на бројот на едрици на езерото наспроти моторните пловила.


Галерија


Социјални мрежи


Контакт информации

АДРЕСА

ул. Димитар Влахов бр.34
Охрид – Македонија

ТЕЛЕФОН

+389 75 397 280

Е – МАИЛ

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n