loader image

Пливачки клуб „Акваспирит“ – Охрид

Background

За клубот

ПК  „АКВАСПИРИТ“ – Охрид е активен пливачки клуб основан 2019г. во Охрид и како членка на Национална пливачката федерација на Македонија активно работи со повеќе од 50 членови и има квалификуван персонал, тренери ( спортисти и дипломирани професори ) од областа на пливањето и професионални соработници со огромно искуство на национално и меѓународно ниво.

Истиот е основан и воден од:

Миле Јовановски – дипломиран професор по физичка култура, сертифициран тренер по пливање, долгогодишен спортски работник и активен спортист, во улога на претседатели тренер во клубот.

Славчо Цветкоски – лиценциран тренер по пливање, поранешен  повеќекратен шампион и државен рекордер во пливање, спортски работник и активен спортист во улога на главен тренер во клубот


Галерија


Социјални мрежи


Контакт информации

АДРЕСА

СРЦ Билјанини Извори

ТЕЛЕФОН

078 355 291

Е – МАИЛ

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n