loader image

Slow Food Ohrid

Background

За здружението

„Слоу фуд Охрид“ е дел од „Слоу Фуд Македонија“ која претставува национална мрежа, предводена од национална организација и десет конвивиуми.

„Слоу Фуд“  е движење кое негува стил на живеење во кој нема место за брза храна, храна која е индустриски преработена. Сите ние во организацијата настојуваме да ги заштитиме од исчезнување традиционалната и регионалните кујни, да го поттикнеме земјоделството со растенија, семиња и добиток карактеристични за локалниот екосистем и производство на храна чија технологија е базирана на знаењето на локалното население. Ова пак е правиот пат за заштита на културното наследство и истакнување на идентитетот на еден народ. Македонија надалеку препознатлива по добрата храна мора да ја искористи оваа можност. Ние сме горди што ја водиме оваа борба.


Галерија


Социјални мрежи


Контакт информации

АДРЕСА

Охрид – Македонија

ТЕЛЕФОН

077 855 155

Е – МАИЛ

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n