loader image

Сојуз за училишен спорт

Background

За сојузот

Сојузот за училишен спорт Охрид е формиран во февруари 1995 година од страна на професорите по физичко образвование, Општина Охрид, група родители и спортски работници.

Училишниот спорт претставува основен сегмент во реализацијата на масовниот спорт во Општината Охрид.  Преку систем на активности на училишниот спорт почнувајќи од меѓуодделенските натпревари, општинските натпревари, зонските , регионалните и државните натпревари, се вклучуваат илјадници деца-ученици од основните училишта .


Галерија


Социјални мрежи


Контакт информации

АДРЕСА

Dimitar Vlahov bb , Ohrid, Republic of Macedonia

ТЕЛЕФОН

070 249 998

Е – МАИЛ

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n