loader image

Охридски Пливачки маратон 2023 Св.Наум-Охрид

today 26/08/2023my_locationсв. Наум - Охрид


Background
Галерија

ПК„Охридски бранови 2008“


Програма

ПРОГРАМА

За одржување на Охридски пливачки маратон на патека Св.Наум-Охрид во должина од 25 км.

Пливачкиот маратон ќе се одржи на патека на Охридското езеро со старт од месноста Св.Наум, а цел на Градското пристаниште во Охрид, во должина од 25 км.

Охридскиот пливачки маратон е во техничка организација на Клубот за спортови на вода Охридски Бранови 2008, а покровител и поддржувач на настанот е Општина Охрид, Агенцијата за млади и спорт и Националната пливачка федерација. Согласно пропозициите на ФИНА за одржувањето на вакви настани, секој пливач ќе има обезбеден пратечки пловен објект.

За победниците во машка и женска конкуренција организаторот ќе додели победнички пехари и медаљи, а предвидени се и парични награди распределени според критериумите на ФИНА.


Локација

св. Наум – Охрид


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram ВЕБ

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 26/08/2023 ч 11:00
Крај 26/08/2023 ч 20:00
Локација св. Наум - Охрид
Адреса св. Наум - Охрид
Телефон 070 352 410
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n