loader image

Трка со СУП

today 22/08/2023my_locationПалас – Канео – Палас


Background
Галерија

СУП клуб Охрид


Програма

Бидете дел од СУП трките за деца, млади и возрасни! Придружете ни се на СУП даски и ден исполнет со забава и авантура на вода! Без разлика дали сте искусен професионалец или штотуку почнувате, овој настан е совршена прилика да ги покажете вашите вештини и да се дружите и уживате на вода.

Овој настан ќе е спроведен во 3 категории:
Спринт трки – 500 метри

1. Првата трка за деца од 10 – 15 години
2. Втората трка 16 – 21 година
3. Рекреативно веслање предвиденo за сите учесници над 21 година

Палас – Канео – Палас
Опрема за стоечко веслање на даска ќе биде обезбедена од наша страна, а право на учество имаат и оние кои ќе се пријават со сопствена опрема. Бројот на СУП даски е лимитиран предност имаат оние кои први ќе се пријават.

Настанот е бесплатен, пријавувањето е задолжително најдоцна до 19ти август.
Пријавување на: [email protected] или +38978341630 / +38978609698

** Сите кои ќе се пријават задолжително е да знаат да пливаат. Доколку има почетници кои не пробале претходно а сакаат да учествуваат потребно е да не контактираат 1 недела пред настанот за бесплатна обука

Програма:

  • 8:00 – 8:30 Поделба на броевите за сите категории
  • Објаснување на патеките и правила за сите категории
  • 8:30 – 9:00 Загревање и подготовка за првата трка деца од 10 – 15 години
  • 9:00 – 9:30 Старт на прва трка
  • 9:30 – 10:00 Загревање и подготовка за втора трка 16 – 21 година
  • 10:00 – 10:30 Старт на втора трка
  • 10:30 – 11:00 Загревање и подготовка за СУП учесници над 21 година
  • 11:00 Старт на рекреативно СУП веслање
  • 12:00 Прогласување на победници

Локација

Палас – Канео – Палас


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram ВЕБ

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 22/08/2023 ч 08:00
Крај 22/08/2023 ч 13:00
Локација Палас – Канео – Палас
Адреса Палас – Канео – Палас
Телефон 078 609 698
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n