loader image

Турнир во едрење,,ЕКСПРЕС СЕJЛИНГ“

today 22/08/2023my_locationХотел Палас до Пристаниште


Background
Галерија

ЕК„Акватика Јахтинг“


Програма

ПРОГРАМА

На “Ohrid Water Festival” , Акватика Јахтинг ке го организира настанот “Express Sailing”.Тоа е тип на натпреварување,односно турнир на едрилици од различни класи..Главната цел на “Express Sailing” e кратко натпреварување на мало регатно поле со 2 бови(повеке трки од времетраење од 20 мин со бодовање на сите учесници ).

Трките ке се одржат блиску до брегот за да можат сите присутни да се во тек со случувањата во вода.Настанот ке се одржи на 22 и 23 Август со почеток во 16:00 часот до 18:00 часот.

Планирани се трки на 2 бови со едрилици од тип “Оптимист” и тип “ILCA4”.Учество ке земат сите млади членови на З.С.Е. “Акватика
Јахтинг”.Регатното поле за одржување на трките е од потегот пред хотел Палас до Пристаништето на град Охрид.

Ги повикуваме сите љубители на едрењето и воопшто на водените спортови со своето присуство да бидат дел од нашиот настан.

Здружение за спортско едрење “Акватика Јахтинг”


Локација

Хотел Палас до Пристаниште


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram ВЕБ

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 22/08/2023 ч 16:00
Крај 23/08/2023 ч 18:00
Локација Хотел Палас до Пристаниште
Адреса Хотел Палас до Пристаниште
Телефон 078 472 482
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n