loader image

Триатлон

today 20/08/2023my_locationСтруга


Background
Галерија

Триатлонот 3Дисциплини Струга


Програма

Пливачкиот сегмент ќе биде во езерото на обележана патека а исто и велосипедскиот и делот за трчање ќе бидат на претходно обележани патеки на крајбрежјето. Имаме категории за сите возрасти и нивоа на подготвеност.Стартот и целта ќе бидат на старото-ново место Меѓународниот Универзитет Струга (International university of Struga).

Мапи и подетални информации ќе следат наскоро.
Kaтегории:
– Сениори (2003 и постари): 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање;
– Јуниори (2007-2004) 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање;
– Кадети (2010-2008) 375м пливање, 10км велосипед, 2,5км трчање.
– Деца 2 (2013-2011) 175м пливање, 4км велосипед, 1км трчање;
– Деца 1 (2014 и помлади): 75м пливање, 2км велосипед, 500м трчање;
– Мастерс 1 (1993-1984) 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање;
– Мастерс 2 (1983-1974) 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање;
– Мастерс 3 (1973 и постари): 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање;

Трки и котизации:
Спринт Триатлон: 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање – Категории:
Сениори, Јуниори, Мастерс – Цена 900 ден (15 Euro)
– Кадетски Триатлон: 375м пливање, 10км велосипед, 2,5км трчање – Категории:
Кадети – Цена 600 ден (10 Euro)
– Детски Триатлон: 175м пливање, 4км велосипед, 1км трчање – Категории: Деца 2
– Цена 300 ден (5 Euro)
– Детски Триатлон: 75м пливање, 2км велосипед, 500м трчање – Категории: Деца 1
– Цена 0 ден (0 Euro)

ВАЖНО ЗА СИТЕ НАТПРЕВАРУВАЧИ: ТЕХНИЧКИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО
Учесниците се должни да ги почитуваат правилата на ИТУ и ТФСМ.
Учеството на трката е на сопствена одговорност и сите настанати последици се на сопствена одговорност на натпреварувачите.

Важни информации:

  • задолжително e носење на заштитен шлем;
  • не смее да се настапува со голо тело во било кој дел од натпреварот;
  • забрането е користење на ТТ велосипеди;
  • тркалата треба да имаат минимум 12 жици.

Од оваа година како нови правилa важат:
Забрана за користење на аеро барови на гиданот на сите трки во кои ТФСМ е организатор или техничка подршка.
Објаснување за правилото за казни: Доколку натпреварувачот добие казна и истата ја отслужи кај судијата во делот за казни, нема право да ја обжали изречената казана ни со паушал од 50 евра во денарска против вредност. Доколку натпреварувачот не ја одржи поставената казна има право да ја обжали одлуката на главнот судија и со паушал од 50 евра во денарска против вредност за да се разгледа неговата жалба. Доколку судиската комисија е во право, натпреварувачот е дискавлификуван и финансиите одат кај организаторот. Доколку натпреварувачот е во право му се враќа паушалот и добива финално време со пласман во својата категорија. Најстрого ке се казнува секоја вербална комуникација со техничките лица, како од натпреварувачите така и од тренерите, родителите и останатите лица.
Посебно ќе се обраќа внимание на етичкото и спортско однесување на сите спортисти во сите категории, како и однесувањето на родителите и тренерите


Локација

Струга


Социјални мрежи
FACEBOOK Instagram Е-Маил

Пријатели на настанот
Детали
Почеток 20/08/2023 ч 09:00
Крај 20/08/2023 ч 13:00
Локација Струга
Адреса Струга
Телефон +38971390959
Рејтинг

Организатор

ohrid

Покровител

Grb_Opstina_Ohrid

Генерален спонзор

T_logo_carrier_surface_rgb_n

Спонзори

sparkase-life
4waUL8l_W0uv4GgOt8RbMw-large
wbj-vVMY
karmen-latincia
17309534_10155681455169041_6956342448046492792_n